Yenilikçi Çözümler Weber’den!

Weber, 60 ülkede 10.000 çalışanı, 200’e yakın üretim tesisi ile çevreyle dost, yenilikçi çözümler üretiyor.
Yenilikçi Çözümler

Dünyanın ilk 100 şirketi arasında yer alan Saint-Gobain Grubu’nun endüstriyel harçlar alanında faaliyet gösteren şirketi Saint-Gobain Weber, 60 ülkede 10.000 çalışanı, 200’e yakın üretim tesisi ile çevreyle dost, yenilikçi çözümler üretiyor.

Sürdürülebilir yaşam alanları yaratma hedefiyle, inşaat malzemeleri üretiminde inovatif çözümler sunan Weber, uluslararası ar-ge deneyimi ve yerel bilgi birikimini yenilikçi ve çevreci bir bakış açısı ile sadece ürünlerine değil, yatırımlarına ve üretim süreçlerine de taşıyor.

Türkiye’nin ilk toz çıkarmayan seramik yapıştırıcısını 2008 yılında pazara sunan Weber, 2010 yılında bu teknolojiyi diğer çimento esaslı seramik yapıştırıcılarına taşıyarak yepyeni bir seri oluşturdu. Weber’in toz çıkarmayan seramik yapıştırıcıları,  özel formülasyon yapıları ve üretim teknolojileri sayesinde, diğer standart yapıştırma harçlarından farklı olarak, dökülme ve karıştırılma anında ortama yayılan toz zerreciklerini önlüyor. Bu sayede gerek uygulayıcılara gerekse ev sahiplerine %100 tozsuz bir ortam sağlıyor.

Çevreci bakış açısını yatırımlarına da taşıyan Weber, 2012 yılında hizmete açılan  Adana Fabrikası ile Türkiye’nin en büyük endüstriyel güneş enerjisi sistemine sahip. Çevreci fabrika, tüketeceği elektriğin yüzde 30’unu çatısında yer alan güneş panelleri sayesinde güneşten elde ediyor. Enerji tasarrufu yönünden; kurulan sistem, yılda 35 TEP’e (Ton Eşdeğeri Petrol) eşdeğer miktarda primer enerji tasarrufuna imkan sağlıyor. Fabrika, karbondioksit emisyonu açısından da yılda 70 bin kilogram karbondioksit tasarrufu sağlayarak çevreye katkıda bulunuyor.

Yenilikçi ve çevreci yaklaşımında sürekliliği önemseyen Weber, 2014 yılında Türkiye’nin en düşük ısı iletkenlik katsayısına sahip mantolama sistemi weber maxitherm’i pazara sundu. Weber, sisteme dahil olan karbon takviyeli ısı yalıtım levhası weber.therm maxipower ile binalarda yüksek oranda enerji tasarrufuna imkan sağlıyor.

2014 yılında pazara sunduğu “Aquabalance Teknolojisi” ile bir ilke daha imza atan Weber, akrilik emülsiyon esaslı weber.tex plast Aquabalance ile  dış cephelerde küf ve mantar oluşumunu engelleyerek kalıcı güzellik sağlıyor. Cephelerde küf ve mantar oluşumuna izin vermeyen “Aquabalance Teknolojisi” aynı zamanda çevreye duyarlı ve suyla dost bir yapıya sahip. Ürünün biosit içermeyen yapısı, zehirli katkıların yağmur suları ile cepheden süzülmesini ve yeraltı sularına karışmasını engelliyor.

2014 yılında, tüm çimento esaslı seramik yapıştırıcıları için gerçekleştirilen yaşam döngüsü analizlerinden (LCA) sonra ürünlerin çevreye verdiği etkiler değerlendirildi ve weber çimento esaslı seramik yapıştırıcılarının tümü,  bağımsız bir kuruluş olan Institut Bauen und Umwelt e.v tarafından onaylanarak, Türkiye’deki ilk EPD (çevresel ürün deklarasyonu) sertifikalı seramik yapıştırıcıları ünvanını aldı.

Hemen ardından 2015 yılında,  çimento esaslı seramik yapıştırıcıları ve derz dolgularının çevreye zararlı madde salımı yapmadığı, çok düşük emisyona ve çok düşük uçucu organik bileşen (VOC) miktarına sahip olduğu, EMICODE® EC1PLUS, uluslararası bir kurum olan GEV (Gemeninschaft Emissionskontrollierte Verlegewerkstoffe Klebstoffe und Bauprodukte e.V.) tarafından belgelendi ve Weber bu ürün gamları için EC1PLUS sertifikası aldı.

Türkiye’de seramik yapıştırıcıları ve derz dolguları, dış cephe boya ve kaplamaları, dış cephe ısı yalıtım sistemleri, su yalıtım ürünleri, tamir -tesviye ürünleri ve iç cephe boyalarıyla geniş bir ürün portföyüne sahip olan Weber, yenilikçi ve çevreci çözümler ile sürdürülebilir yaşam alanları yaratmaya devam ediyor.

Bilgi için;

Berna Tanır
Kurumsal İletişim Sorumlusu

Saint-Gobain Weber Yapı Kim. San ve Tic. A.Ş
Kemalpaşa OSB Mahallesi Kuyucak Yolu Sok. No: 284 35730 Kemalpaşa İzmir
Tel: +90 232 397 07 00 
Faks: +90 232 397 08 00