İzocam ile Sessiz Şehir

İzocam sunduğu Multi Konfor bina çözümleri ile Sessiz Şehir yaratma konusunda iddialı.
Gürültü Farkındalığı

İzocam sunduğu Multi Konfor bina çözümleri ile Sessiz Şehir yaratma konusunda iddialı

Gün geçtikçe artan gürültü kirliliği yaşam kalitesini ve insan psikolojisini olumsuz yönde etkiliyor. İzocam da gürültü kirliliği için en etkili çözümün doğru uygulanmış ses yalıtımı olduğuna dikkat çekiyor ve bu alanda sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ediyor. Bunlardan birini de Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü Paneli kapsamında gerçekleştiren İzocam, İZODER ve TAKDER’in organize ettiği Ses Paneli’ne sponsor oldu. İzocam Panelde katılımcılara sessiz şehirler oluşturmada etkili ses yalıtımı çözümlerini anlattı.

Şehirleşme ve sanayileşme ile birlikte gün geçtikçe artan ses ve gürültü kirliliği, insanları ruh ve beden olarak zorlayarak, yaşam kalitesini düşürüyor. Gürültü kirliliğinden korunmak için en ideal yöntemlerden biri ise “yalıtım”… İzoder ve Takder’in Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’nde düzenlediği Ses Paneline gürültü kirliliğine karşı ses yalıtımı çözümlerinin önemini her fırsatta dile getiren İzocam sponsor oldu. 26 Nisan’da İTÜ Taşkışla’da gerçekleştirilen panele İzocam standıyla katıldı ve gürültü için yalıtım çözümlerini anlattı.

Panelde sektörün önde gelen uzmanları; ’’Gürültü ve İnsan’’, ’’Gürültüyle Mücadelede Ülkemizde Mevcut Yasal Durum’’, ’’Ses Yalıtımı İle Sessiz Şehirler Yaratmak’’ ve ’’Binalarda Gürültü Problemleri’’ ana başlıklarını ele aldı. İzocam “ses yalıtımıyla sessiz şehirler” oturumunda sessiz şehirlere ulaşmada sağladığı çözümlere ve Multi Konfor içinde yer alan akustik konfor şartlarına değindi.

Şehir gürültüsü günümüzde hemen herkesin rahatsızlık duyduğu, insan psikolojisi üzerinde de olumsuz etkileri olan önemli sorunlar arasında yer alıyor. Gereksiz yere çalınan kornadan, egzoz veya inşaat gürültüsüne kadar herkesin kulaklarını tıkamak istediği çok sayıda gürültü yaşam konforunu olumsuz yönde etkiliyor. İzocam da bu nedenle “sessiz şehirler”e odaklanıyor ve hem şehir gürültüsünü en aza indirecek hem de bina genelinde alınacak çözümleriyle daha yaşanılır kentler oluşturmak için çalışmalar yürütüyor.

İzocam’ın gürültü kirliliğine karşı kendine özgü ifadesi olan “sessiz şehirler” ile başlattığı mücadelede Multi Konfor Binalar öne çıkıyor. Şehir gürültüsünün yarattığı stresten uzak durmak için alınabilecek önlemler arasında gürültüyü çokça zaman geçirilen yaşam ve çalışma alanlarından uzak tutmak gerekiyor. Gelişmiş şehirlerde insanlar zamanının %90’ını kapalı alanlarda geçiriyor. Dışardan gelen şehir gürültüsü ile birlikte bina içinde oluşan gürültülere de önlem alınması gerekiyor. Evde komşu ve sokak gürültüsü, fabrikalarda işçi sağlığı, ofislerde sessiz çalışma ortamları sağlayabilmek Multi Konfor şartlarıyla mümkün olabiliyor. Multi Konfor Bina şartları, bunlara ek olarak tiyatro, sinema, konser ve benzeri kültürel etkinliklerin sergilendiği yerlerde de doğru akustik uygulamalar ve ses geçirgenliğinin önlenmesi için de özel alanların korunmasına hizmet ediyor.

Bu alanlarda istenen sessizliğe ulaşmada ise dış cephe yalıtımıyla birlikte yapıların iç duvar yüzeyleri, ara bölmelerinde ve katlar arasında doğru ürünlerle doğru yalıtım uygulanması önem taşıyor. İzocam’ın “sessiz şehirler” yaratmada etkili olan taşyünü ve camyünü ürünleri ses yutucu özellikleriyle ses yalıtımı için iddialı çözümler sunuyor.

Sessiz şehirlere Multi Konfor Bina şartlarıyla ulaşılabileceğine dikkat çeken İzocam, bu konudaki etkili ürünleriyle de tecrübesini ortaya koyuyor. Multi Konfor Binalar iç hava kalitesi, ısı ve yangın yalıtımına ek olarak ses yalıtımı ve akustik konfor da sunuyor. Sessiz şehirler oluşturabilmek için inşa edilen yapıların Multi Konfor Bina şartlarına uygun olması gerekiyor. İzocam, Multi Konfor Binalara yönelik sunduğu camyünü, taşyünü ve kauçuk ürünleriyle ses köprülerini engelleyecek çözümler sağlıyor.

2005 yılında yürürlüğe giren ve 2010 yılında revize edilen “Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği”nde AB uyumlaştırma süreci devam ediyor. Özellikle gürültünün fazla olduğu sanayi bölgelerinde, yoğun trafik alanlarında ve eğlence mekânlarında ses yalıtımının yapılması gerekiyor. Bu sene yürürlüğe girmesi beklenen “ Binaların Gürültüye Karşı Korunması ve Ses Yalıtımı Yönetmeliği Taslağı”  sanayi dışındaki binaların her türlü duvar ve döşeme kesitinin sağlaması gereken minimum ses azaltım değerini (Rw) içeriyor. Yeni yapılacak binalarda istenilen ses yalıtım değerlerini sağlamada İzocam da camyünü, taşyünü ve kauçuk ürünlerin yer aldığı  sürdürülebilir detayları ile katkı sağlıyor.  Bu ürünler ısı yalıtımına ek olarak ses ve titreşim yalıtımı da yapıyor. Bu sayede gürültünün sönümlenmesini sağlıyor, iletilmesini önlüyor ve hacim akustiğini sağlamada da önemli katkı sunuyor. Binanın genelinde ve dairelerde uygulanan yalıtım ile elde edilen sessizlik istenilen konfor ortamını sağlıyor. Akustik açıdan konforlu, anlaşılabilirlik değeri yüksek iç mekanlar elde ediliyor.