GREENGUARD Sertifikaları

Rigips Türkiye, Alçı ve Alçı Levha Ürünlerine “GREENGUARD” ve “GREENGUARD Gold” Sertifikası Aldı!
Rigips Türkiye, Alçı ve Alçı Levha

Çok uluslu Saint-Gobain Şirketler Grubu’nun Türkiye’deki alçı ve alçı levha ürünleri üreticisi Rigips, sürdürülebilir ve çevreci yaklaşımını bir kez daha belgeledi. Günümüzde alçı ve alçı ürünleri denildiğinde akla gelen öncü markalar arasında yer alan Rigips Türkiye, 6 ürünü için hem GREENGUARD hem de GREENGUARD Gold sertifikası aldı.

Yapı malzemeleri sektöründe yapı alçıları, duvar ve asma tavan sistemleri konularında faaliyet gösteren Saint-Gobain Rigips Türkiye; 16 yıldır yenilikçi çözümleriyle sektöre öncülük etmeye devam ediyor. Saint-Gobain ilkeleri doğrultusunda Rigips’te sürdürülebilirlik konusu; sosyal, ekonomik ve çevresel boyutlarıyla bir bütün olarak ele alınıyor. Binlerce kimyasal madde analizinin yapıldığı testlerden başarıyla geçen Rigips, 6 ürününe “GREENGUARD” ve “GREENGUARD Gold” sertifikası alarak, büyük bir titizlikle üzerinde durduğu sürdürülebilir ve çevreci yaklaşımı bir kez daha belgelemiş oldu.

Rigips; “Standart Alçı Levha”, “Suya Dayanıklı Alçı Levha”, “Yangına Dayanıklı Alçı Levha”, “PRF25 MK Konsantre Makina Alçısı”, “Saten Perdah Alçısı” ve “Derz Dolgu” ürünlerine  “GREENGUARD” ve “GREENGUARD Gold” sertifikası almaya hak kazandı. “GREENGUARD” sertifikası; mekanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış ürünlerin kimyasal madde salınımlarının, iç mekan hava kalitesi açısından belirlenmiş sınırlar dahilinde olduğunu tescil ediyor. Rigips’in “GREENGUARD” sertifikası alan ürünleri, hem düşük emisyon değerleriyle mekanların daha sağlıklı olmasını sağlıyor hem de üreticilerin sürdürülebilirlik konusundaki güvenilirliğini sağlamlaştırıyor.

“GREENGUARD Gold” sertifikası ise; ürünlerin çocuklar ve yaşlılar gibi hassas bireylere uygunluğu için daha sıkı kriterlere göre test edilip, özellikle okul ve sağlık kuruluşları gibi yapılarda da kullanılabileceğinin onaylanması üzerine veriliyor. Rigips’in “GREENGUARD Gold” sertifikası alan ürünleri, LEED ve BREEAM gibi önemli uluslararası yeşil bina sertifika programlarında belirlenen tüm emisyon ve içerik değerlerini sağladığından, kullanıldıkları binalara ilgili kategorilerde puan kazandırıyor.