ENERJİ VERİMLİLİĞİ

Saint-Gobain, binaların enerji verimliliğini etkili olarak kullanımına izin veren geniş bir çözüm yelpazesi sunmaktadır. Grup, yıllardır minimum çevresel etkisi olan ve geleceğin yapıları için sürdürülebilirliği sağlayacak düşük emisyonlu teknolojiler geliştirmektedir.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

Saint-Gobain’in yatırım vizyonu ve AR-GE faaliyetleri, üretim süreçleri esnasında enerji kullanımını sınırlandırmayı, sunduğu ürün ve hizmetlerde çevresel düzeydeki etkileri minumuma indirmeyi ve yüksek normları sağlamayı hedefler.

 

Saint-Gobain Kesme ve Taşlama Taşları Fabrikası

Aşındırıcılar Fabrikası

Eskişehir’de bulunan Saint-Gobain Kesme ve Taşlama Taşları Fabrikası, enerji verimliliğini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlayan, çevresel faktörler göz önüne alınarak tasarlanan bir fabrika binasıdır. Türkiye’de bir ilk olan Multi Konfor Bina kriterlerine uygun şekilde yalıtılmış, geleceğin fabrikası olarak tasarlanan fabrikada kullanılan tüm yapı malzemeleri, yine grubumuzun kuruluşları olan İzocam, Saint-Gobain Cam, Rigips ve Weber’in yenilikçi ve sürdürülebilir üst düzey ürünlerinden sağlanmıştır.

Saint-Gobain Care 4 kriterlerinin de dikkate alındığı bu projede, kesintisiz ve yoğun yalıtım uygulaması ile enerji verimi yüksek bir fabrika binası inşa edilmiştir. Böylece, mevcut yönetmeliklerde istenen değerlerden daha yüksek düzeyde enerji verimli yapı elemanları sağlanmıştır. İlgili değerlerde inşa edilen sanayi tesisi yatırımları ile sıfır karbon ayak izine yakın enerji kullanılmaktadır. Yanmaz yalıtım malzemeleri ile alınan enerji verimliliği önlemleri ise binanın yangın güvenliğine önemli katkılar sağlamaktadır.

Devamını Gör

İzocam Taşyünü

Izocam taşyünü, TS EN 13501-1’e göre “yanmaz malzemeler”olarak nitelendirilen A1 sınıfındandır. Kullanım yeri ve amacına göre farklı boyut ve teknik özelliklerde, değişik kaplama malzemeleri ile şilte, levha, boru ve dökme şeklinde üretilebilmektedir. Isı yalıtımı, ses yalıtımı ve akustik düzenleme ile birlikte yangın güvenliği de sağlamaktadır. Isı iletkenlik beyan değeri (10 0c) 0,035 ≤ λ ≤ 0,040 W/mK’dir ve su buharı difüzyon direnç faktörü µ=1’dir. Kullanım sıcaklığı ise -50/+600, -50/+650°C aralığındadır.

Isı farklılıklarına ve rutubete maruz kalması halinde dahi, boyutlarında bir değişme olmayan İzocam Taşyünü’nde; zamanla bozulma, çürüme, küf tutma, korozyon ve paslanma gerçekleşmez. Ayrıca böcekler ve mikro organizmalar tarafından tahrip edilemez. Higroskopik ve kapiler değildir. TS EN 13162 Standardına tabi olan İzocam Taşyünü ürünler, Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB) çerçevesinde CE işareti taşır.

Devamını Gör

izocam taşyünü
 

Rigips Bölme Duvar, Duvar Giydirme Ve Asma Tavan Sistemleri

Duvar Giydirme

Saint-Gobain Rigips’in bölme duvar, duvar giydirme ve asma tavan sistemlerinin kullanıldığı konut ve konut dışı tüm yapılarda enerji verimliliğine katkıda sağlanır. Alçı levha, profil ve mineral yün levha/şilte kullanılarak oluşturulan duvar ve asma tavan sistemleri, ortamdaki ısıyı muhafaza etmekte ve daha az enerji tüketilmesini sağlamaktadır.

Devamını Gör

Weber Adana Fabrikası

Weber, 2012 yılında hizmete açılan Adana Fabrikası ile Türkiye’nin en büyük endüstriyel güneş enerjisi sistemine sahip fabrika yatırımını gerçekleştirmiştir. Çevreci fabrika, tüketeceği elektriğin yüzde 30’unu çatısında yer alan güneş panelleri sayesinde güneşten elde etmektedir. Enerji tasarrufu yoğunluğu yönünden; kurulan sistem, yılda 35 TEP’e (Ton Eşdeğeri Petrol) eşdeğer miktarda primer enerji tasarrufuna imkan sağlamaktadır. Fabrika, karbondioksit emisyonu açısından da yılda 70.000 kilogram karbondioksit tasarrufu sağlayarak çevreye katkıda bulunmaktadır.

Devamını Gör

weber adana fabrikası

Weber'den Standartların Ötesinde Bir Mantolama Sistemi!

WEBER MAXITHERM MANTOLAMA SİSTEMİ
 

Weber, 2014 yılında piyasaya çıkardığı, mantolama sistemine dair tüm ihtiyaçları tek pakette birleştiren weber maxitherm mantolama sistemi ile daha kaliteli ısı yalıtımı, yüksek dayanım ve kalıcı güzellik tasarruf sağlayarak, standartların ötesinde bir çözüm sunmaktadır. Sistemi bir araya getiren yüksek standartlı tüm bileşenlerin birbirleriyle uyum içerisinde çalışmaları sayesinde, üstün ve uzun dönemli performans sağlayarak, cephelerin maruz kalabilecekleri yıpratıcı dış etkenlere karşı uzun yıllar koruma olanağı sunularak, onarım gerektirmeden kullanım gerçekleştirilebilmektedir.

Weber Maxitherm Mantolama Sistemi, Türkiye’nin en düşük ısı iletkenlik katsayısına sahip ısı yalıtım levhası weber.therm maxipower ile diğer karbon takviyeli EPS ısı yalıtım levhalarına göre, aynı kalınlıkta çok daha etkin düzeyde ısı yalıtımı sağlamaktadır. Bu sayede hem daha yüksek oranda fazla tasarruf sağlanıyor hem de yatırım maliyetinin geri dönüşü çok daha kısa sürede kazanılmaktadır.